Opgeruimd

door Rachel Eisen

Dit bericht is geplaatst op 01-04-2021

Het voorjaar komt er weer aan. Je voelt de eerste zonnestralen prikkelen op je huid. 
De vogels hoor je fluiten en de dagen worden langzaam steeds lichter.

Plots begint het te kriebelen. 
Alles in huis moet fris en schoon. Herken je dat?
Elk tijdschrift dat je leest, geeft schoonmaaktips en je voelt de gemeenschappelijke opruimwoede. 
 
Een tijd geleden las ik een boek over opruimen. Deze opruimgoeroe ging vrij drastisch te werk. Zij haalde bijvoorbeeld zodra ze thuis kwam, gelijk alle spullen uit haar handtas. Ze bedankte de spullen voor het fijne gebruik en legde deze op een vaste plek. Nou gaat het mij wat te ver om de spullen uit mijn handtas te bedanken en mijn tas elke dag helemaal uit te pakken, maar ik las wel een hele interessante zin in het boek.
"Een rommelige kamer, duidt op een rommelige geest." 
 
Volgens mij werkt het niet alleen zo in het tastbare leven, maar ook in het geestelijke. Rommel in je hart, zorgt ervoor dat het rommelig in je hoofd wordt. 
Rommel in mijn leven geeft uiteindelijk ook rommel in mijn geest. 
Welke kamers heb ik in mijn leven die nodig opgeruimd moeten worden? Misschien lijkt het op het eerste gezicht wel schoon en netjes, maar als je beter gaat kijken, zie je oude spinrag of troep achter een dicht deurtje. 
Een ander ziet het misschien niet, maar ik weet het wel. Ik weet dat er rommel en viezigheid ligt. 

Opruimen is meestal niet het leukste klusje om te doen. Je moet je mouwen opstropen, je wordt er moe van en bent bezig met zaken die je liever niet wilt zien. Misschien ben je sommige dingen zelfs wel vergeten, zo goed zijn ze weggestopt. 
Maar als je een kamer weer grondig hebt uitgezocht en aangepakt geeft dat een heerlijk, luchtig en opgeruimd gevoel. Het is lichter. 
Er is ruimte in je leven. 

Ruimte voor Hem.