Hart voor Harderwijk

Een gezellige plek, met de waardes van Zijn Koninkrijk. Droom even mee: Je komt een mooi pand aan het Plantagepark binnen. Bij binnenkomst komt een heerlijke koffiegeur je tegemoet. Hmmm, dat is overduidelijk geen oploskoffie. Lekker!

Dit bericht is geplaatst op 09-04-2021

Terwijl je de winkel verder inloopt, komt een vrolijk 'goedemorgen' je tegemoet. Aan je rechterhand zijn wat gezellige zitjes, waarvan één tafeltje bezet is. De andere is nog vrij. Je bedenkt dat je daar straks eens lekker gaat zitten om een bakje koffie te drinken. 
Maar... eerst nog even verder kijken. Want iets verderop staan, jawel, boekenkasten. Die moeten eens uitgebreid bekeken worden. Boeken heb je tenslotte nooit genoeg, toch? En als je thuis klachten krijgt omdat je alweer boeken hebt gekocht? Mwah, dan geef je er gewoon een paar weg. 
Terwijl je naar de boeken loopt hoor je verderop het geluid van een piano. Zit er nou iemand piano te spelen? Ha, wat een fijn geluid. Gaat er iets boven live muziek? En dan ook nog een enorme lounchebank? Plan gewijzigd! Dat wordt straks koffie drinken terwijl je lekker op de bank hangt en geniet van live-muziek. Maar nu eerst even neuzen tussen die boeken...

Hoe klinkt dit gezellige droombeeld je in de oren? Dit beeld is een plan dat wij, stichting Hart voor Harderwijk* , hebben. Een plan voor een plek van verdieping, inspiratie, informatie en ontspanning. Een plek waar alle Harderwijkers kennis kunnen maken met de waardes van Jezus Christus. Een winkel waar aandacht is voor elk persoon die binnenkomt, waar er goede informatie te vinden is over bijvoorbeeld opvoeden, huwelijk en opgroeien. Waar er gepraat kan worden over duurzaamheid en levensthema's. Waar gedebateerd kan worden en waar er wordt geluisterd. 
En... niet onbelangrijk: een plek waar je graag komt. Waar het gezellig is, waar je geniet van goede koffie en thee, van live-muziek en waar je de leukste cadeautjes en mooiste boeken kunt kopen. Kortom: een plek voor alle Harderwijkers!

Hart voor Harderwijk is bezig met het uitwerken van dit plan voor het huidige pand van Sjemen. Maar, zoals je je vast kunt voorstellen, is er voor dit initiatief veel geld nodig. Niet alleen om een leuke, eigentijdse winkel neer te zetten, maar ook om een winkel te kunnen starten en draaiende te kunnen houden in zo'n onzekere tijd als deze Corona-tijd. We willen je dan ook vrijmoedig vragen om bij te dragen aan dit plan. 

Wil jij bijdragen aan dit plan dan kan dat door je bijdrage over te maken naar NL58RABO0127679529 t.n.v. Christengemeente Sefanja, met als omschrijving “voortgang boekhandel Sjemen in Stichting Hart van Harderwijk”. Sefanja zal zorgen dat je gift bij Hart van Harderwijk terecht komt.

Wil je meer informatie? Of heb je vragen? Kijk dan even op onze website. 

Hartelijke groet,
Pieter Teeninga (voorzitter)
Elly den Harder (secretaris)
Marcel van den Nagel (penningmeester)
Peter van Roon
Lineke Modderkolk- Jongsma

*Hart voor Harderwijk is een stichting die het Koninkrijk van Jezus Christus zichtbaar wil maken in Harderwijk. Dit doet zij door het organiseren van activiteiten, maar ook door samen te werken met andere christelijke Harderwijkse initiatieven. 

Als oudstenteam willen we dit initiatief bij je neerleggen en vragen of je hier aan wilt bijdragen.
- Titia, Arco, Jaap, Henk en Gert